info @ ybhaber.com

HDP,-HAK-PAR,-PAK; Son yılarda hızla sosyalleşiyoruz.

Bazılarımız kendi fikirlerini yazıp çizip paylaştı, bazılarımız da hazır paylaşımlarda bulundu. Böylece daha iyi ögrendik bir birimizin rengini. Bir yandan eleştirildik, bir yandan da takdir edildik.Kimileri ise yaşananlara karşı sustu da sustu. Konya kürdleri olarak son yılarda cok yol aldık hem konya’da hem Avrupa da.

 Lakin menfaatlerin söz konusu olduğu noktada rengımız ve tavrımız değişir oldu. Şu partiye oy verdin bu partiye oy vermedin tartışması gün yüzüne çıktı. Kürd partileri kürd nufusuna bakılınca sanki hiç oy almiyor. Varlığımız, haklarımız ve geleceğimiz için susmadık, düzene boyun eğmedik. Sizde susmayın ki, bedel ödeyenlerin size sağladığı yarınları, sizde sizden sonrakilere sağlayın.Sağlayın ki güzel bir gelecek olsun. PKK saflarına katılan her kürd geleceğini size feda etti. Sizde bunun karşılığında onlara bir oyla yaninızdayız diyebilecek fedakarlığı göstermelisiniz.

Dini duygularını istismar ederek sizi kontrol etmelerine izin vermeyin. Din kişinin kendi iç dünyasinda bağımsız olmalı. Babanızdan kalan tarla için hissenizi öz kardeşinize vermez, kavga edersiniz. Kimliğiniz ve kültürünüz de bir hissedir ve bu uğurda da mücadele etmelisiniz. Siyasete bir kavga bicimidir, kanuni hakkınızdır. 

Netice itibarıyla siyasi güçünuzü secme hakınızı kulanın...