info @ ybhaber.com

Yeniceoba Haber okuyucularını en içten sevgilerimle selamlıyorum. Sami kardeşimi kıramadım, arada bir fırsat buldukça sizlere yazmaya çalışacağım.

 

Yaşamımda özelliklede 1979’dan beri Yeniceoba önemli bir yer tutmuştur. Lise bir öğrencisi iken Konya’da ki faşist baskılarından dolayı okula gidemez hale gelince, okul kaydımı Yeniceoba’ya kaldırdım. Yeni yeni şekillenen siyasi yapım Yeniceoba’da daha da ilerledi. Bu vesile ile Rahmetlik Nebi Kesen’i ve Nuri Özdemir’i anmadan geçemeyeceğim. Yüreğimde hep güzel bir yerleri olmaya devam edecekler.

 

Değerli Yeniceoba Haber okuyucuları, içinde bulunduğumuz dönem, diğer deyişle NEWROZ süreci tüm halkımızca yakından takip edilmektedir. Tarihimiz de Newroz hep çok önemli bir rol oynadı.

 

Newroz direnişin, başkaldırını, özgürlüğün sembolü olmuştur. Bu yılda Kürt sorununun çözümünün gündemleştiği, Kürtlerin özgürlüğe ve statülü bir yaşama daha fazla yaklaştığı dönemde, 2013 yılı Newroz’unu daha bir coşkuyla karşılıyoruz.

 

Bu dönem Newrozu daha kitlesel ve coşkuyla karşılamamız gerekiyor. Hepimiz tarihi sorumluluğumuzu bilince olmalıyız. Eğer bir statümüz olacaksa bu bizim duruşumuzla bire bir bağlıdır. Coşkulu ve kitlesel katılımımızı gören gözlere göstermemiz gerekiyor. Çünkü biz barışa, özgürlüğe, eşitliğe susamış bir halkız. Bu özlemlerimizin gerçekleşmesi her zamankinden daha olasıdır. İnancımızı ortaklaştırarak sürece cevap olabilmeliyiz.

 

Sürece cevap olmak adına da, Konya BDP’de ciddi bir çabaya girmiş durumdadır. 17 Mart Pazar günü Konya Merkezde ve Kulu ilçede ve en son olarakta Cihanbeyli bölge Newroz’unu 19 Mart’ta Yeniceoba’da kutlama hazırlıklarını sürdürdü. Tüm Mezopotamya coğrafyasında hummalı bir çalışma sürdürürken, Konya’dan da güç vermek hepimizin sorumluluğundadır. 

 

Yeniceoba’daki Newroz programına Milletvekilimiz Murat BOZLAK ve bende İl Başkanı olarak sizlerle olacağım. Şimdiden Newrozun sıcaklığını birlikte yaşamak adına, Newroz Piroz Be diyorum.