salihyazar @ ybhaber.com

İmralı’dan gelen mektup milyonların doldurduğu meydanda Kürtçe ve Türkçe okundu.(21.03.2013)Beklendiği gibi yepyeni bir başlangıç yapmak üzere silahlı güçlere sınır dışına çıkma ve silahla değil siyaseten mücadele talebi çağrısı geldi.Bu gelişme tarihi ve miladi yeni bir dönemin başlangıcı olacaktır.

Birkaç iyi niyetli ve samimi şahıs dışında konuya gören olmadı. Yeni gelişmeyi sabote etmeye çalışanlar çok, her durumda tatminsiz ve iflah olmaz şüpheci şahıslar. Dertleri katkı sunmak değil.

Ortaya çıkacak yeni durumdan, durumlarına uygun pozisyonu bulmak için ikircikli tavır sergileyerek, “miş” gibi yaparak statü kapmaya çalışıyorlar. Şimdiye kadar hiçbir öngörüsü tutmadığı halde aynı tavırla pozisyonlarını korumaya çalışıyorlar.

 Semavi ve beşeri dinlerde insana kardeş gözüyle bakılır.

İslamiyet’in içine sızmış bidat yaklaşımlar İslam olarak kabul edildi. Nedeni, bilinçli bir şekilde topluma dayatılan kavram kargaşalığının yol açtığı kafa karışıklığı. Bundan dolayı kardeşlik duygusu inşa edilemedi. Dinselleştirilmiş ırkçı bakış  ortaya çıktı. Bu  sorunlara yanlış bakmaya ve yanlış çözümler üretmeye yol açtı. Sözüne ettiğimiz yaklaşımla organik bağımızı koparabildiğimiz zaman gerçek anlamda İnsanca ve Müslümanca bir duruş gösterebiliriz.

Ortodoks bakış (insanları enerji sistemleri olarak gören); tabi ki Müslüman Türklerle sınırlı değildir. Benzer tutum aynı inanç anlayışına ait olmalarından dolayı Kürtlerde de var.

Bölgenin sosyal yapısı (dini, etnik, kültürel) homojen değil. Yeni atmosferi oluştururken, taleplerin alınması, dinlenmesi esnasında masada olanların dışında kalanlar dinlenecek ve dikkate alınacak mıdır?  Bölge belli ki ekonomik olarak yatırım havuzuna dönecek. Ortaya çıkacak pastanın bölüşümünde bölge halkının yapısı dikkate alınarak hakça paylaşılacak mı? Bölgede ortaya çıkacak yeni güçlülerin pastanın tamamına el koyduğu  bölüşüm mü olacak?

Barış sağlandıktan PKK ve Korucu Ordusu  tasfiye ve tahliye edilecek mi? Bunlar tam olarak bilinmiyor. PKK siyaset kulvarında yoluna devam edecekse nasıl bir boyut ve temsil kabiliyetinde olacak. 

Bölgede mütedeyyin Kürtlerin sayısı azımsanmayacak kadar çok ve temsil talepleri var. Tüm Kürtleri temsil eden kuşatıcı nasıl bir güç, örgütlenme yapısı ortaya çıkacak?

Daha birçok konu net değil ve cevaplanması gerekir.

salihyazar@gmail.com