info @ ybhaber.com

Newroz direnişin ve zaferin sembolüdür. Nasıl ki Demirci Kawa, zalim Dehak'a karşı direndiyse, bizlerde "modern" Dehak'lara karşı direnmeye devam edeceğiz.

 

Bizler için her dönem çok önemliydi ama hiç biri bu dönem kadar önemli değildi. Çözüm çok yakınımızda. Buna tüm yüreğimle inanıyorum. Bugünlere çok kolay gelmedik. Bedeller ödeyerek bugünlere geldik. Bu vesile ile bedel ödeyen değerlerimizi minnetle anmak istiyorum.

 

"Newroz ateşi hep yüreğimizi ısıttı ve yolumuzu aydınlattı. Bugüne kadar hiç bir Newroz ateşimiz boşuna yanmadı. Buz tutmuş yürekleri ısıttı, karanlıkları aydınlattı, korkuları yüreklerden silip attı, rotasını kaybetmiş olanlara özgürlüğün çizgisini gösterdi.

 

Büyük mücadeleler, ağır bedellerle geldiğimiz bu günlerde artık özgürlüğe giden yolun kapılarını sonuna kadar açmaya az kaldı. Kendi topraklarımızda eşitçe, insanca, onurluca yaşayacağımız günlerin arifesinde karşıladığımız bu Newroz, diğer bütün halklara da Özgürlük, barış, kardeşlik getirsin diyoruz.

 

Sayın Öcalan’ın başlattığı yeni süreci büyük bir coşkuyla karşılayan halkımız ve bizler bu sürecin arkasında olduğumuzu ve desteklediğimizi herkes çok bilmelidir. Kürt halkı olarak bu süreçte tek yürek, tek vücut olarak Sayın Öcalan’ın başlattığı süreci destekliyoruz.

 

AKP’nin pratiğini bizlere çok güven vermese de bizler halkımıza olan inancımızla, Örgütlülüğümüzle bu süreci ileriye taşımalıyız.

 

Özgür yarınlar çok yakındır.

 

NEWROZ PİROZ BE