salihyazar @ ybhaber.com

Dürüstlüğün, kurala ihtiyacı yoktur.” Albert Camus

Hatalarımız olmuştur, olmaya da devam edecektir. Çünkü zaman bazen bizden daha hızlı hareket ediyor. Zamanla aramızda oluşan boşlukta, zaman kalemize golünü atar. Atılan goller hatalarımız olarak hayatımıza dersini ve notunu düşer.’

İnanın onlar da gidecek iktidardan. Tıpkı öncekiler gibi. Yaptıkları iyi ve kötü her işin hesabını eninde sonunda vereceklerdir.

Meselemiz kendi keyfimize göre seçtiklerimizden hesap sormak ve hesap vermeleri değildir.

Esas sorunumuz, hesap istemeye talip olanların iş başına geldikten sonra başımıza açtıklarıdır. Geçmişte yapılan yanlışların hesabını görmek yerine gideni aratacak şekilde hesabı ağırlaştırıp üzerimize yıkmasıdır.

Artık akıllı, adil, onurlu, ahlaklı, namuslu ve başımız dik geçmişimizle hesaplaşmayı, arınmamızı sağlayacak, geleceğe güvenle bakabilecek insanları seçebilmeliyiz. Bunun için çok geç kaldık bile. Daha fazla beklemeye toplumun ve ülkenin tahammülü kalmadı.

Bugünlerde yaşadıklarımız artık son olsun. Bu saçma sapan gidişata ve düzene son vermeliyiz.

Bize bu şansı verecek ve kapıyı aralayacak insanları sabırla samanlıkta iğne arar gibi aramalı ve bulmalıyız. Kolay değil, yılların getirdiği bir kirlenmişlik var. Kirlenmişlik her tarafa sirayet etmiş. Çok uzun zaman alacak kendimize gelebilmemiz.

 Biliyorum,’demokratik kültür ve birikim desen hak getire. Ki elimizde doğrusunu ararken birkaç ipucu olsun. Nasıl bir şey aradığımızı dahi bilemiyoruz’ diyebiliriz..

Olsun, yılmamalıyız.

Bir işin hakkını vermeden başka işlerle uğraşmak hiçbir şeyi becerememektir. İlk işimiz doğru adamları bulmak ve hakkını teslim etmektir.

Unutmamalıyız, aradığımız, arayacağımız ve istediğimiz vasıfta olan insanlar, kirletilmiş sistemin dayattığı ahlaksızlığa ve her çeşit dayatmaya rağmen kendi çabalarıyla onurlu kalabilmeyi başarmış insanlardır.

Bize düşen el yordamıyla ve manüel bir şekilde de olsa sabırla doğru insanları arayıp bulmaktır.

Yapılacak iyi bir seçim sonucu gelenler, geleceğimizi kurtarmak için normalleşmenin başlangıç noktası olacaktır. Bunu başardıktan sonra devamında bize düşen yakalanan bu şansa sahip çıkmak, geliştirmek ve korumaktır.

Bir daha tongaya gelmemek için başka çaremiz de kalmadı zaten.

salihyazar@ybhaber.com