salihyazar @ ybhaber.com

“Bir kendisi “kral” gibi, bir kendisini “beğeniyor”,bir kendisine “kızmıyor.” Formül çok basit “k.b.k.”.Artık iyice kabak tadı verdi.”

“Akif Beki, bir dönem danışmanıydı. Adam ne yaparsa yapsın, mutlaka/zorlanarak da olsa liderini koruma ve kollama içgüdüsüyle gündeme ilişkin yazılar kaleme almaktadır.

Güdüsel tavrı sevgiden mi yoksa göbeklerinden bağlı oldukları bilemediğimiz özel ilişkiden midir,bilmiyoruz. Nasılsa, onu tarih yazacak, ortaya çıkınca halk takdirini verecektir.

Bugüne kadar şahit olduklarımdan şundan eminim; başımızdakiler, iktidarı kaybettikleri gün, onlara ilk taşı atacakların başında Akif Beki’giller gelecektir. Emin olunuz…”

“İstanbul’a yapılacak havaalanının teslim tarihini öne almak için mikrofonda pazarlığa tutuşuyor.

Bunu hep yapıyor. Çok etkilediğini sanıyor.

Birisi,hızlı yapılarak teslim edilmesinin değil, kaliteli ve kalıcı olarak yapılmasının önemini anlatsa sevaba girer.

Daha önce hızla yapılarak hizmete sokulmuş olanların halleri (TOKİ) ortadadır.

Törende en önemli kare, milletin anasına küfreden zatla sarmaş dolaş, samimi pozlardı.”

“Fuat Avni, bana göre içerideki adamdır. Büyük adamın adamı. Bu güne kadar ne dediyse çıktı. Bilgi almada bu kadar kudretli olamaz, sırtını büyük adama dayamadıysa.

Büyük  adamla paslaşarak kamuoyunu operasyonlar öncesi hazırlıyorlar ve manipüle ediyorlar..”

“Kimse hesap veremez değil.” demiş başvekil.

Hukuk adilse ve herkes eşitse hesap verir.

Üstünlerin hukuku varsa,birileri çıkar gelir onları kendi yasalarıyla hak ettiklerinden fazla cezaya çarptırır. Bunu aklından çıkarmasın." 

Allah’ın sopası yoktur.”Yol arkadaşlığı yaptıysak demokrat zannettik de yaptık.” buyurmuş Ekrem Dumanlı.

Kendi dünyanızı gerçekleştirmek için bizleri kullanmadığınıza nasıl inanalım başınıza bunlar gelmeseydi.” 

“Lise öğrencisi M.E.A. büyük ekabire hakaretten   suçlanıyor.

Hakaret edildiği iddia edilen büyük efendi hemen hemen her gün bir yerlerde, açılışlarda nefret suçu işliyor.Hedef gösteriyor ve aşağılıyor.

Allah’ınızı severseniz hukuk varsa ,ona da hesap sorabilmelidir, sormalıdır. Ki biz birilerinin iddia ettiği gibi özgür bir yerde yaşadığımıza inanabilelim.

Hesap sorulmuyorsa yapılanların açıklaması; kendi hukukları üzerinden tüm toplumu sindirmektir.

Milenyumda türedi üçüncü dünya oligarkların yeni yöntemi, kendi yarattıkları hukuk sistemi üzerinden egemen olmak.

Pek sevdiler bu işi. Onlar sevinirken biz çok korkuyoruz. Her an her şey olabilir duygusuyla yaşamak çok ürkütücü.


Ne zaman değişecek  gidişat ve yazgımız.Şimdilik çok bilinmeyenli bir denklem.

Denklemi her şeye rağmen halk çözecek.”

“2014 İnsani Kalkınma Endeksi’ne göre Türkiye’de insanlar başkalarına neredeyse hiç güvenmiyor, buna karşılık çevresinden hayli memnun.

Birleşmiş Milletler Kalkınma Programı (UNDP) dün 2014 İnsani Kalkınma Endeksi raporunu açıkladı. ‘İleri demokrasi’ kalitesiz çıktı

BM Kalkınma Programı ankete katılanlara güven oranını ölçmek için ‘Genel olarak, insanların çoğu güvenilirdir der misiniz? Yoksa insanlarla ilgili dikkatli olmak gerektiğini mi düşünüyorsunuz?’ sorusunu yöneltti. Türkiye’de 100 insandan sadece 8’i insanları güvenilir bulurken, 92 kişi ise ‘İnsanlara karşı dikkatli olmak gerek’ yanıtını  verdi. Türkiye’de barış ve huzur yok; yabancı düşmanlığında 10 numarayız!

Aynı ankette, insanlara ‘Yaşadığınız şehir veya çevreden mutlu musunuz?’ sorusu da soruldu. Yüzde 92’si başka insanlara güvenmeyen Türkiye’de 100 kişiden 78’i ise yaşadığı çevreden memnun olduğunu söyledi. Yani Türkiye’de insanlar başkalarına güvenmeseler de yaşadıkları çevreden mutlu. Türkiye içinde bulunduğu yüksek insani kalkınma grubunda insanlara en az güvenilen ülkelerden biri. Bu gruptaki ülkeler genel olarak yüzde 10 ila yüzde 30 arasında insanlara güven duyuyor. Türkiye eğitimde 40 ülke içinde 34′üncü olabildi

Kalkınma seviyesi arttıkça ortalama güven de artıyor. Dünyada insanlara en fazla güvenen ülke Danimarka‘yken (yüzde 60), en az güvenen ülkeler ise yüzde 7 ile Lübnan, Suriye ve Arnavutluk.En yaşanabilir ülke Yeni Zelanda, Türkiye ise 64′üncü sırada."

“Ö.S.Y.M ,A.Y.M. posta koydu. A.Y.M. sınav sorularının tamamı açıklanacak şeklinde karar vermesine rağmen, Ö.S.Y.M. mevcut uygulamayı sürdüreceğini söyledi.

Talep eden olursa tamamını ve cevap anahtarını verebileceğini söyledi.

Birileri hukuk çalışıyor diye yaygara koparırken hukukun gereği yerine getirilmiyor.

Burası artık cumhuriyet değil.

Olsaydı,daha önce  arızalı da olsa yürüyen bir hukukumuz vardı ve gereği yapılırdı.”

 “Herkesin kendini bir şey sandığı yerde, hiç kimse bir şey olmaz.” William Gilbert (İngiliz Fizikçi/Tıp Doktoru)

Son bölümde görüşmek üzere..

salihyazar@gmail.com