Cihanbeyli Belediye Konferans Salonunda gerçekleşen kongreye, BDP Adana milletvekili Murat Bozlak, BDP PM üyesi Hüseyin Gevher, BDP Konya İl Eş Başkanı Hacı Mehmet Bozdağ, HDK Konya İl Meclisi, Eğitim Sen Konya Şubesi üyeleri,Gölyazı belde belediye başkanı Mulla Şimşek ve çok sayıda halk katıldı.

Kongrede Konuşan BDP Cihanbeyli İlçe Başkanı Bülent Kılınç: “ Öncelikle 2 gün önce Lice’de karakol inşaatının durması için yani 5 aydır başlatılan barış sürecinin devamıiçin yürüyüş yapan ve açılan ateş sonucu hayatını kaybeden gencimiz Medeni Yıldırım’a Rahmet diliyorum. İkinci olarak Cihanbeyli’de bu partiyi en zor zamanlarda burada onurla temsil eden bizden önceki yönetimimize huzurlarınızda teşekkürü bir borç bilirim”dedi.

Yeni bir Seçim Sürecine girdiklerini belirten Kılınç: “ 30 martta tüm türkiyede yerel seçimler olacak ve halk yeni yöneticilerini seçecek. Özellikle yasayla Cihanbeyli’nin merkeziyle birlikte tüm köy ve kasabalarda belediye başkanını seçecektir.Cihanbeyliyi’de BDP li belediyelere Kavuşturmak için seçim startını bugünden itibaren bu salondan veriyoruz” dedi.

Cihanbeyli’de Türk’ün ve Kürd’ün Kardeşce Yaşadığını belirten BDP Adana Milletvekili Bozlak, Mezopotamya ve Anadolu topraklarında çeşitli etnikte yaşayan halkların bin yıldan beri yaşadığını belirterek, 1924 Anayasası ile tekçi bir devletin oluşmaya başladığını söyledi. Bozlak, tekçi devletin günümüze kadar sürdüğünü kaydederek, şimdi ise Türkiye'de PKK Lideri Abdullah Öcalan'ın başlattığı barış süreci sayesinde annelerin gözyaşı dökmediğini ifade etti. Bozlak, süreçten dolayı Öcalan'a teşekkür etti.

Konuşmanın ardından faaliyet ve mali raporlar okundu,Parti Yönetimine üye olanlara Rozet Takılarak Müzik eşliğinde halay çekildi.

Daha Sonra Tek Liste ile gidilen seçimde BDP Cihanbeyli ilçe Başkanlığına Bülent Kılınç Seçildi.

 

Cemal Hatipoğlu