Konya'nın  Cihanbeyli ilçesinde yaşayan doğuştan engelli Rumeysa'nın akülü araç talebi, Çorum'dan karşılık buldu.

Almanya'da FETÖ'cü Can Dündar'a meydan okuyup, cümle alemin gözü önünde onun hainliğini yüzüne haykıran cesur gazeteci Mehmet Çek'in, durumu Çorum'daki dostlarına bildirmesiyle başlayan gönül birlikteliği, Rumeysa'nın mutluluğu ile sonuçlandı.

Geçtiğimiz aylarda evladını kaybeden baba Elvan Arıcı, oğlunun akülü aracını Rumeysa'ya hediye olarak gönderdi.

Haber alır almaz başlayan samimi çabalar, gönüllerin birleşmesiyle kısa sürede meyvesini verdi.

Doğuştan yürüyemeyen bedensel engelli Rumeysa'nın okul heyecanı, okula nasıl gidip geleceği ile ilgili yaşadığı problem nedeniyle sönmek üzereyken, ard arda gelen müjdeli haberler Rumeysa'nın yüzünü güldürdü.

Gazeteci Mehmet Çek aracılığı ile konudan haberdar olan Cengizhan Günaltay, meseleyi gazetemize aktardı. Önceki gece akülü araç için Elvan Arıcı'nın kapısını çalarak konuyu aktaran Cengizhan Günaltay, hediye olarak teslim aldığı akülü aracı, kargo aracılığı ile Rumeysa'ya gönderdi.

Akülü aracın Rumeysa'ya ulaşmasıyla birlikte hikayenin geri kalanı, bu sütunlardan okurlarımızla paylaşacağız.

Bir engellinin gülümsemesi ve hayata tutunması için kilometrelerce uzaklığı aradan kaldırıp, birlikte atan kalplerin, "Bana ne, ben ne yapabilirim ki?" demeksizin harekete geçmesi, Konya'nın Cihanbeyli ilçesinde bir ailenin mutluluğuna, küçük Rumeysa'nın da dualarına kapı açtı. corumhakimiyet.net