KONYA (DİHA) - Silvan'da 12 gün süren devlet terörünü kınayarak, halkın direnişini selamlayan HDP Cihanbeyli İlçe Örgütü, AKP iktidarının savaş politikalarına bir an önce son vererek, Kürt sorunun çözümü için müzakerelere başlamasını istedi.

Konya Cihanbeyli'de HDP İlçe Örgütü, Silvan'da 12 gün süren devlet terörünü protesto etmek ve halkın direnişini selamlamak için ilçe binası önünde açıklama yaptı. Yüzlerce kişinin katıldığı açıklamada, "Bijî berxwedana Farqînê", "Farqîn halkı yalnız değildir" sloganları atıldı. Kitle adına konuşan HDP Cihanbeyli İlçe Eşbaşkanı Eylül Yaylacı, devletin tüm imkânlarıyla sürdürdüğü savaş hali karşısında Kürt halkının direndiğini hatırlatarak, "Bu olay sadece Silvan ile ilgili değildir. Bu savaş hali Kürt halkının statü meselesi haline gelmiştir. Silvan'da bir terör olayı falan yoktur. Bir halkın tamamının terörist ilan edilmesi söz konusudur. Devlet, bir halka her türlü terörist uygulamaları ile saldırı gerçekleştirmektedir" dedi.

Bir diğer HDP Cihanbeyli İlçe  Eşbaşkanı Halil Kadiroğlu ise Kürt halkının temel hakları, bölgesinde özgürce yaşam hakkı ve demokratik talepleri tanınmadan ve statüleri Anayasal bir güvenceye kavuşmadan Kürt sorunun çözülmeyeceği söyledi.

Kadiroğlu, AKP iktidarına çağrıda bulunarak, müzakere masasına dönülmesini istedi.

(hg/dn/ns)