deniz-ozd36 @ hotmail.com

Bilindiği üzere 31 Mart  Pazar günü yapılacak belediye seçimlerine insanların huzursuzluk, geçim sıkıntıların üzerine hiç hazır olmadığı bir seçim gününe hazırlamak için medyanın var gücüyle  empoze etmesi ve insanlarımızın baştan beri alışık olduğu bir seçim atmosferine hararetli şekilde hazırlamış oldular. 

Burada senaryoyu çizen, aynı şekilde senin  mağdur olduğun konulara seni baş rol yapıp haydi bir daha oynayalım dediler. Final sahnesinin şimdiden belli olan, sen başaracaksın, senin hakkındır, diyerek seni inandırıp filme dahil ettiler. Sende mağdur olduğun ve  kendince  bir şeyler yapmak için var gücün ile çalışıp, seçime adapte olmaktasın. 

Yıllar önce kimler geldi kimler geçti ama sorun aynı çalan çalıyor yapan yine haksızlığı yapıyor ve sana da  bunları ayıklamak düşüyor.

Sihirli bir değnek ile değdirecekmiş gibi bir aday çıkartıp bir süper men gibi her şeyi  değiştireceğini zannediyorsun. Ama Pazartesi sabahı aynı şeyle uyanıp, yine değişen bir şey yok,  umutlar başka bahara kalıyor. 

Fikri birliğin  olmadığı bir  toplum, bir kaç lider  ile, kopuk, fikir bağları olmayan bir toplum düzenini değiştireceğini mi  zannediyorsun. Bu büyük bir mucizedir.

Birkaç sene  önce ilçe olmayı bekleyen Yeniceoba şehirleşme yasasına göre mahalle olarak âdete hayal kırıklığına uğradı. Bunun üzerine maddi olarak gerilen Yeniceoba şuan aynı heyecanla muhtar adaylarını belirleyip bunlar üzerinden  konuşup var olma çabası veriyor. Doğal alarak sizin düşüncenize göre bu seçimleri protesto etmeniz gerekmez mi! 

Demek oyunu oynayan  iyi oynuyor sizleri de birer figüran olarak oynatıp filmi sürdürüyor. Bozuk düzenin dalları ile oyalıyor. Ne demiş atalarımız balık baştan kokar. Bizim başta laik düzen ile sorunumuz var. Belediye seçimleri sonradan gelir. 

Bir sürü içki yerlerin, faiz ile ilişkilerin sürüldüğü düzeni sizleri de  alet edip. Büyük mebala sokmaktadır. 

Haydi hep beraber secime! Hep beraber refaha!

Hayaller başka seçimlere……