deniz-ozd36 @ hotmail.com

  Çocuklar bizler için bulunmaz nimet olduğu gibi aynı anda büyük bir imtihandır. Onların sevinçleri ile sevindiğimiz gibi, üzüntüleri ile üzülmekteyiz. Bu zamanda çocukları yetiştirmek büyük bir sıkıntı olduğunu bilmeyen yoktur sanırım. Evimizde büyük bir titizlikle yetiştirdiğimiz çocuklarımız dışarı ortamında bozulmaktadır. Bu vahim durum içimizde dert olsa da bunu kabul etmeliyiz. 

   Çıkar, menfaat üzerine kurulmuş bu sistem ve sistemde yetişen nesiller sadece kendileri için yaşamaktadır. Şuan ki gençlik   kendileri için yaşamaktan   başka bir şey düşünemiyor. Geleceğin umutları tehdit altındadır. Nerde güzel yemek yerim, nasıl en güzel elbiseyi giyinirim, nerde kendi zevklerimi en güzel şekilde tatmin ederim  diye birbirleri ile rekabet içindeler. Bir şekilde içinde var olduğumuz  sistemden etkilenmekteler. Bırak önder şahsiyetleri kendilerine örnek almaları, normal birer Müslüman çocukları olmaları zor gözüküyor. Her ne kadar evlerimizde üzerlerine titresek de, şahsiyetlerini olumsuz yönde tesir eden okulların, toplumun büyük bir payı vardır. Bu bozuk sistem gençlerimizin  üzerinde büyük bir etki oluşturmaktadır. Kurulu Kapitalist, demokrasi düzenin çocukların üzerinden olumsuzlukları saymakla bitmiyor. Gençleri birer hayalete dönüştürmüştür.

  Çocuk yetişimini kendilerine dert edinilenler, bu benim feryadımı, yakarışımı anlamıştır sanırım. Madde endeksli büyüyen çocuklar, fıtratları bozulmaktadır. Gelecekleri kararmaktadır. Ufukları daralmaktadır. Beyinleri küçülmektedir. Sorun üreten birer gençlik haline gelmektedir. 

  Bu yazım çocuk yetişimini kendilerine dert edinmeyenlere yazmadım. Onlar tehlikenin farkında değiller. Onlar kendi keyiflerini, rahatlarını bozmasınlar. Çünkü onların ahiret günü diye bir dertleri de yoktur. Ceplerine en güzel markalı telefonu koyup, babalık görevlerini yerine getirdiklerini düşünmektedirler.

 Rabbim neslimizi salihlerden  kılsın. Hz. Yakup (S.A) vefatına yaklaştığı zamanda  çocuklarına son kez şöyle bir nasihatte bulunmuştu: Müslüman olarak ölün. Allah subhanehu ve teala bu zamanın fitnelerinde çocuklarımızı muhafaza etsin.  Bizlerin ve çocuklarımızın canını Müslüman olarak alsın. 
(Amin)